Press

An overview of websites (Dutch and English) that mentioned the podcast The Normal World and articles which Annaleid wrote about elite sports.

Interview with Transformation Coach and former elite athlete, Anna BakkerThe Femalepreneur Coach Podcast

In this episode I talk with Anna Bakker, who uses her learnings as an elite athlete to support her clients who are going through times of transition. She also shares how to turn pain into power and embrace your story to transform into your most empowered self. She shares her tips for connecting with yourself after trauma also.

Veerkracht bij een eetstoornis (met Annaleid Bakker) – De Zelfspot Podcast

We staan in deze podcast stil bij het hebben en herstellen van een eetstoornis. Daar is veerkracht en moed voor nodig. Annaleid vertelt openhartig hoe zij haar eetstoornis ervaren heeft en hoe het haar gelukt is de controle los te laten, met een vrijer en gelukkiger leven als resultaat.

De andere kant van de medaille – GGZ Totaal online magazine

Haar ouders brachten op 4-jarige leeftijd een energiek kind naar de gym, 5 jaar later trainde ze 4 keer in de week en deed ze nationale wedstrijden. Ze werd geselecteerd voor de Oranje Jong Talent Selectie, er kwamen meer en meer trainingsuren bij, ook buitenlandse wedstrijden en voor ze het wist rolde ze het topsport bestaan in. Maar een topsport carrière stopt meestal op jonge leeftijd. Annaleid Bakker over de mentale problemen die dan kunnen ontstaan.

Stoppen met topsport: En nu? – NL Coach online magazine

Elke sporter die stopt met topsport gaat van elke dag bezig zijn met de sport naar veel vrije tijd. Ofwel, een leven waarin alles in het teken staat van sport, prestatie en doelen behalen, naar een leven zonder deze prestaties en doelen. Voor sommige sporters is deze overgang vrij eenvoudig, maar voor andere sporters betekent dit dat ze zichzelf weer helemaal moeten terugvinden. Bijna (her)ontdekken wie ze zijn zonder de sport en wat ze leuk vinden.

the normal world - annaleid bakker

Terug naar de normale wereld – NL Coach Podcast

Annaleid Bakker (28), is oud-topturnster. Toen ze stopte met turnen heeft ze ervaren hoe moeilijk het is om terug in de normale wereld ‘gegooid’ te worden en zelf te moeten uitvinden wie je bent zonder de topsport. Lange tijd dacht Annaleid dat haar topsportervaring allemaal voor niets was geweest. Haar sportieve doel, het meedoen aan internationale wedstrijden, had ze immers nooit bereikt. Tot een paar jaar geleden, want inmiddels ziet ze ook wat het haar heeft gebracht: doorzettingsvermogen, positief perfectionisme en het najagen van dromen.